Tractaments

AMB LA VISIÓ,
NO ET CONFORMIS

La visió és el sentit dominant a l'hora d'interpretar el món.

El 80% de la informació que rebem
és a través dels ulls.

Un bon diagnòstic permet trobar el tractament més efectiu. Avaluem tot el teu sistema visual, no només els teus ulls.

Els tractaments que apliquem a VIERA VISIÓ són el resultat d’una exploració optomètrica avançada, a través de la què es pot diagnosticar quin és el problema visual del pacient i determinar quina és la solució més efectiva en cada cas.

Millora el teu potencial acadèmic, professional i esportiu.
Reeduca el teu cervell a través de la visió.

LES NOSTRES ESPECIALITATS

SERVEI DE DIAGNÒSTIC I TRACTAMENTS

NENS · JOVES · ADULTS

Desenvolupa les habilitats visuals i cognitives
que et permetin enfrontar-te a la vida
amb una visió organitzada i clara.

Icona baixa visió

Avaluació de l'eficàcia visual

Es pot tenir molt bona “vista” i tenir problemes de visió que no ens permetin rendir el que voldríem, tant a la feina com als estudis o els esports. A VIERA VISIÓ fem un cribatge de salut ocular, analitzem l’agudesa visual, la graduació, les habilitats de motilitat ocular, enfocament i de coordinació binocular, la visió tridimensional i la visió cromàtica Símptomes d’alerta: Lletres que ballen, visió borrosa, línies que s’ajunten, pèrdua del punt de lectura, mal de cap, manca de concentració, etc.

* És convenient realitzar el primer examen optomètric als 3 anys.
Icona teràpia visual

Teràpia Visual

És un tractament individualitzat realitzat per optometristes experts, adaptat a totes les edats.

La Teràpia Visual utilitza diverses tècniques amb la finalitat d’entrenar les habilitats visuals que no s’han desenvolupat adequadament o rehabilitar aquelles que s’han deteriorat.

Indicacions: baix rendiment escolar i esportiu per problemes visuals, estrabismes i ambliopies, disconfort visual davant l’ordinador, visió doble, seqüeles visuals per traumatismes craneo-encefàlics o ictus i problemes de desenvolupament.

Icona problemes d'aprenentatge

Avaluació visual en problemes d'Aprenentatge

El baix rendiment acadèmic pot estar vinculat, totalment o parcialment, a problemes visuals no detectats.

Avaluem les habilitats que ens permeten interpretar els estímuls visuals i donen significat al que veiem: anàlisi visual, integració viso-motora i viso-auditiva, processament auditiu i desenvolupament motor.

Símptomes d’alerta: evita llegir o escriure, s’atansa molt al paper, es perd en llegir o usa el dit, repeteix o salta paraules en llegir, poca velocitat i/o comprensió lectora, visió doble ocasional, dificultat per concentrar-se, inverteix o confon lletres i/o paraules, mou els llavis o parla quan llegeix en silenci, més memòria auditiva que visual, dèficit d’atenció, dificultats de lògica i matemàtiques, etc.

Icona optometria esportiva

Avaluació visual per potenciar el Rendiment Esportiu

Si un esportista té un problema visual, no podrà rendir al nivell més alt.

El procediment indicat és realitzar una diagnosi personalitzada  i establir un programa d’entrenament visual a mida.

Treballem amb Teràpia Visual, el Sistema SVTA i els Softwares COI VISION i BRAIN VT, per simular entrenaments aplicats a les diferents disciplines esportives i desenvolupar les habilitats que necessita cada esportista.

Exemples: coordinació ull-mà, equilibri psicomotriu, visió perifèrica, millora del temps de reacció visual i velocitat, temps de reconeixement, etc.

L'esport és superació.
Entrena també la visió!

Icona control miopia

Control de Miopia

Tenir miopia és molt més que veure borrós de lluny  perquè s’incrementa el risc de pèrdua de visió a llarg termini.

Es preveu que al 2050 el 50% de la població mundial serà miop.

Per a què cal prevenir la miopia?

Perquè augmenta el risc de desprendiment de retina, cataractes, glaucoma i degeneració macular. A llarg termini pot conduir a la pèrdua de visió.

Com podem fer-ho?

Cal realitzar una labor d’educació a infants i joves en quant a l’ús que fan de la seva visió, a la necessitat de realitzar activitats a l’aire lliure durant al menys 1,5 hores al dia i també usar sistemes de compensació òptica alternatius als convencionals.

Existeixen lents de contacte d’ús nocturn i d’ús diürn dissenyades per frenar la miopia:

El Sistema Orto-K permet frenar la progressió de la miopia mentre es dorm. La persona usa unes lents de contacte quan dorm, de manera que durant el dia aconsegueix una visió perfecta sense necessitat d’usar ulleres ni lents de contacte. L’efecte és temporal.

També existeixen lents de contacte de dia amb una geometria especialment dissenyada per assolir aquest objectiu.

Icona estimulació auditiva

Estimulació Auditiva

En el procés de lectoescriptura intervenen els sistemes visual, auditiu i motor. Per tant, cal que existeixi una integració perfecta a nivell cerebral de tots 3 sistemes.

Escoltar és molt més que sentir, de fet és pot sentir bé i escoltar malament.

Comprèn tres dimensions principals:

  • l’escolta del propi cos
  • l’habilitat per rebre, comprendre i expressar el llenguatge
  • l’accés a les funcions cognitives superiors: atenció, concentració i memòria, funcions que depenen del nivell d’energia que rep l’escorça cerebral.

Entrenem l’escolta amb el Mètode Tomatis, un sistema pedagògic que permet millorar l’escolta en persones amb un sistema auditiu que funciona correctament.

Usa la música com a material sonor amb tots els avantatges que aporta per ella mateixa i, a més a més, incorpora el treball neurològic gràcies a les possibilitats de manipulació de l’estímul sonor que permet l’oïda electrònica.

Actua de forma natural i no intrusiva sobre el cervell i condueix a millores en l’aprenentatge, l’atenció,  la comunicació, la lectura, l’ escolta i el processament de la informació.

Icona visió i dany cerebral

Baixa Visió

Quan el metge oftalmòleg ja no pot fer més, amb tractaments mèdics o quirúrgics, és quan intervé l’especialista en baixa visió.

L’objectiu és obtenir el màxim rendiment de la visió que queda amb ajudes òptiques i rehabilitació visual (lupes tècniques o electróniques, telescops i telemicroscops, filtres selectius, etc.)

Patologies més habituals: degeneració macular, glaucoma, retinopatia diabètica, miopia magna, neuropatia òptica, etc. 

Òptica

Cada un dels nostres pacients rep la solució a mida que necessita, tant des del punt de vista optomètric com estètic. 

Disposem d’un ampli ventall de marques i dissenys. I t’ajudarem a escollir la que més t’afavoreixi i cobreixi els requisits terapèutics.

Indicacions: Augmentar la nitidesa en visió llunyana/propera, millorar el rendiment visual, tractar problemes visuals derivats de males postures (Síndrome de defidiència postural), prevenció de fototoxicitat (radiacions de mòbils, tauletes, ordinadors, etc.)

El nostre dia a dia

Així és com treballem...

I encara més...

Logo Viera Visió, centre optometria a Lleida

Amb la visió,
NO ET CONFORMIS

Contactologia Avançada

Adaptacions especials per a presbícia, astigmatismes irregulars, post-cirurgia refractiva, queratocons i transplantaments de córnea (lents esclerals).

Fatiga Visual Digital

L’estrés ocular provocat pel temps dedicat als dispositius digitals causa símptomes com l’enlluernament, la borrositat, la sequedat ocular, etc. I pot millorar molt amb ergonomia en el treball, gotes humectants i parpelleig, l’ús de lents especials o entrenament visual.

Síndrome de Deficiència Postural

L’adopció sistemàtica de males postures acaba per provocar una entrada errònia d’informació al sistema propioceptiu. Això provoca alteracions com dificultats de concentració, borrositat al llegir, vertígens, desequilibris, etc. El tractament inclou reeducació postural i ús de prismes, que actuen sobre els músculs oculars i per tant sobre la informació que arriba al cervell.

Siguin quines siguin les molèsties que sents, contacta amb nosaltres per a una valoració integral de la teva visió.