XCO_training_South_Africa_Maxime_Marotte_FURY_J5311122_Michele_Mondini-798
Picture of VIERA VISIÓ

VIERA VISIÓ

Sabies que escollir les ulleres esportives adequades t’ajudarà a millorar el rendiment visual i la seguretat durant la pràctica esportiva?

Table of Contents

El tipus de muntura i els filtres i tractaments de les lents són decisius

Les ulleres esportives han de complir tres requisits:

 • Comoditat
 • Protecció
 • Qualitat de visió

Tot això s’aconsegueix gràcies a la tecnologia més avançada i buscant la màxima sostenibilitat.

A l’hora d’escollir la ullera esportiva hem de tenir en compte diferents aspectes, com el disseny i el material de la muntura, la forma de les lents, el material, els filtres i tractaments ideals per la pràctica del teu esport, perquè l’objectiu és obtenir la màxima seguretat i assolir la millor qualitat de visió.

La muntura: com ha de ser?

 • Disseny lleuger i aerodinàmic.
 • Materials sostenibles i resistents a impactes (si és necessari).
 • Diàmetre major o menor segons l’esport que es practiqui.
 • La curvatura afectarà el camp visual.
 • Sistema de ventilació per evitar l’embafament.
 • Bisell segur per permetre que les lents saltin cap enfora.
 • Proteccions nasals i laterals necessàries en esports amb alt risc d’impacte.
 • Varetes pensades per subjectar-se perfectament al cap i incorporar sistemes per flotar si hi ha risc de caure a l’aigua.

Les lents:

El material és decisiu si el que cal és seguretat. El disseny afectarà la qualitat de la visió, així com els gruixos, al pes i al confort. A més, la multifocalitat personalitzada i en posicions no estàndard permetrà adaptar-se a l’esport.

Els tractaments i els filtres:

Aquests són claus quan parlem de protecció, millora del contrast, prevenció de l’enlluernament o polivalència segons l’ambient. Usar tractaments antireflectants en la cara externa o en ambdues (externa i interna) pot ser decisiu quan, per exemple, un tenista juga en condicions de baixa il·luminació.

Fer servir lents polaritzades permet filtrar els raigs lluminosos que cauen en una determinada direcció, i així s’eliminen reflexes i es millora la visibilitat. Aquest aspecte és crucial en els esports aquàtics o pescadors i, en canvi, pot resultar un inconvenient per a un pilot d’aviació, ja que pot impedir-li veure els reflexos de l’aigua i augmentar el risc d’accident.

Les lents fotocromàtiques poden ser de gran ajuda per als ciclistes i atletes, perquè la lent canvia el nivell de transmissibilitat de la llum segons el nivell de radiació ultraviolada o de la temperatura ambiental.

Finalment, utilitzar filtres que seleccionen el pas de la llum i milloren el contrast és clau per aportar la visibilitat i la protecció perfecta, adaptada a l’esport. Un jugador de golf escollirà lents verdes probablement, en canvi, un practicant de tir les preferirà taronja.

Graduem les teves ulleres esportives i t’assessorem en la millor elecció per a la pràctica del teu esport. Demana’ns informació.

*Imatge cedida per Julbo – Sr. Maxim Marotte

Picture of Gemma Viera

Gemma Viera

Fundadora de VIERA VISIÓ. Optometrista i experta en Teràpia Visual.
El meu compromís personal és cuidar i educar la visió per afavorir una bona qualitat de vida i aconseguir que cada persona desenvolupi tot el seu potencial.
"Amb la visió, no et confirmis".

Si t'ha agradat... comparteix!