destacada entrada blog
Picture of VIERA VISIÓ

VIERA VISIÓ

Per què és important la visió en el pàdel?

Table of Contents

Segurament has escoltat a algunes persones que diuen que el pàdel és un esport en el qual no es necessita tenir una visió perfecta per jugar-lo. Bé, és cert que es pot jugar amb un nivell de visió inferior a la mitjana, però si vols millorar el teu joc, la visió és una part important per aconseguir-ho.

Les 3 claus de la visió en el pàdel

  1. Coordinació ull-mà-peu. És l’habilitat que integra els ulls, les mans i/o els peus i permet realitzar moviments precisos i oportuns per escollir i executar el cop precís.
  2. Visió perifèrica. Amb la visió central colpeges la pilota, però amb la perifèrica visualitzes l’entorn i pots situar-te, realitzar lectures de joc i percebre el forat a l’altre costat de la pista. Es pot entrenar i millorar.
  3. Temps de reacció. És la capacitat de reaccionar a la màxima velocitat quan reps la pilota i d’anticipar-te, et farà millorar com a jugador. Per què fer una volea, si pots fer un revés o un remat?

D’altra banda, en qualsevol activitat esportiva una bona coordinació corporal és fonamental, ara bé en el pàdel és clau un desenvolupament òptim de la coordinació entre ull i mà, és a dir una coordinació viso-motora òptima si volem encertar la bola cada vegada que efectuem un cop.

Alhora, tot els esports de raqueta posseeixen una gran implicació dels aspectes perceptiu-motrius en el joc, per això si volem millorar cal treballar aquest grup d’habilitats visuals i veurem que pot aportar grans millores (descarrega’t la guia d’exercicis que trobaràs en aquesta entrada).

Per tant, si vols millorar el teu joc de pàdel, no descuidis la teva visió! Fes-te una exploració visual on s’avaluïn les habilitats que et permetran assolir el millor nivell de joc.

Guia d’activitats per millorar les teves habilitats visuals en el pàdel

*Imatge destacada de la jugadora Patty Llaguno cedida per Addictive

Picture of Gemma Viera

Gemma Viera

Fundadora de VIERA VISIÓ. Optometrista i experta en Teràpia Visual.
El meu compromís personal és cuidar i educar la visió per afavorir una bona qualitat de vida i aconseguir que cada persona desenvolupi tot el seu potencial.
"Amb la visió, no et confirmis".

Si t'ha agradat... comparteix!