astigmatisme
Picture of VIERA VISIÓ

VIERA VISIÓ

Astigmatisme. Detecció i tractament.

Table of Contents

L’astigmatisme és una condició visual (error refractiu) que es dóna principalment quan la superfície del globus ocular, la córnia o bé el cristal.lí, té una forma lleugerament irregular. Aquesta forma irregular provoca que els raigs de llum que incideixen en l’ull de forma paralel.la no es refractin per igual en tots els seus meridians, dit d’una altra manera, aquesta forma irregular impedeix que la llum s’enfoqui adequadament en la superfície posterior del globus ocular, la retina.

La conseqüència és que la visió pot esdevenir borrosa a totes les distàncies. Si la persona mira una cercle amb ratlles iguals en el seu interior, és incapaç d’enfocar-les totes amb la mateixa nitidesa. La borrositat s’acusarà més o menys en funció de la magnitud de l’astigmatisme.

És habitual trobar-lo associat a miopia o a hipermetropia.

L’astigmatisme pot causar alguns dels següents símptomes: mal de cap, llagrimeig, fatiga visual, visió borrosa o posició compensadora del cap.

DETECCIÓ

Un examen optomètric comportamental ens permetrà entendre quins tipus i magnitud d’astigmatisme té la persona i quina és la causa que el provoca, per així poder decidir quina és la millor solució per eliminar els problemes visuals que aquest està provocant.

TRACTAMENT

Gairebé tots els nivells d’astigmatisme poden compensar-se amb ulleres, lents de contacte o cirurgia refractiva.

Picture of Gemma Viera

Gemma Viera

Fundadora de VIERA VISIÓ. Optometrista i experta en Teràpia Visual.
El meu compromís personal és cuidar i educar la visió per afavorir una bona qualitat de vida i aconseguir que cada persona desenvolupi tot el seu potencial.
"Amb la visió, no et confirmis".

Si t'ha agradat... comparteix!